Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Culemborg Bijvoorbeeld

14 juli 2019 @ 10:00 - 17:00

De 31ste editie van Culemborg Bijvoorbeeld staat voor de deur. Drie dagen lang gezelligheid in de binnenstad en bij de haven. Een weekend vol activiteiten voor jong en oud met woensdag 10 t/m zondag 14 juli de familiekermis op het Steenoventerrein. Het feestweekend sluiten we af met de grootste braderie uit de Betuwe.

Glennis Grace, Q-music, Rave van Fortuin, Stef Ekkel en andere topartiesten vullen de avondprogramma’s van het feestweekend Culemborg Bijvoorbeeld. Op vrijdag start het evenement met een feestavond op de jachthaven. Twee DJ’s van Q-music, Quido van de Graaf bekend van de Voice of Holland en Stef Ekkel zorgen voor groot feest. Zaterdag starten we met een sloeproeiwedstrijd met diverse demonstraties en optredens. Op zondag is de 6 kilometer lektochtwedstrijd en de familiekermis is het hele weekend te bezoeken.

Respec’ op de Lek

Zaterdag en zondag zit je goed bij de haven en rondom de lek. Met de sloeproeiwedstrijd Respec’ op de Lek en de lektochtwedstrijd valt er genoeg te zien en te beleven. Dit jaar vindt de sloeproeiwedstrijd plaats onder 40 boten.’ s Ochtends krijgen de roeiers een parcours van 11,5 kilometer – heen-en-weer naar de veerpont in Beusichem – voor de riemen. ’s Middags staat er een ‘sprint’ van 5 kilometer op het programma.

Glennis Grace

De dag sluiten we af met een feest op de markt. Je kunt gratis optredens bijwonen van onder andere de Rave van Fortuin en de inmiddels internationaal bekende Glennis Grace.

Lektochtwedstrijd

De 180 zondag zwemmers leggen in de rivier de Lek een afstand af van 6000 meter. De tocht is van de Culemborgse haven naar Beusichem en terug. De beste zwemmers van Nederland doen mee. Er komen deelnemers uit onder andere Duitsland, België, Italië en het Midden Oosten. Voor beide wedstrijden wordt de scheepvaart over de Lek even stilgelegd. Het maximaal aantal deelnemers voor de zwemwedstrijd is inmiddels bereikt.
Muziek en braderie

Naast sportiviteit is er veel muziek, activiteiten voor kinderen en een grote braderie. Zondagochtend staan er meer dan 260 kramen over een lengte van 3,5 km door de gehele binnenstad van Culemborg. Met een grote diversiteit aan kramen, muziek, eten, drinken en activiteiten voor de kinderen.

Gegevens

Datum:
14 juli 2019
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Culemborg centrum
Culemborg centrum
Culemborg,
+ Google Maps